Kvällens mat
Eftersom det är mycket som ska fixas med ikväll så måste maten gå snabbt. Det får bli en liten egengjord mussaka. Anna och Emily bjöd på något liknande i lördags och det var både lätt och gott! Detta är vad jag behöver handla och här är receptet!
Jenny Mussaka:
Köttfärs 800 gr
Potatis
Svamp
Lök
Morot
Krossade tomater
Tomatpure
Keldas ostsås
Riven ost
Och en god grönsallad till:
Gurka
Körsbärstomater
Gul paprika
Sallad
Majs
Solrosskott
Stek svampen och löken. Tillsätt köttfärsen och riv i morot. När färsen är brynt häll i krossade tomater och tomatpuré. Salt + Peppar. Skiva potatisarna i lövtunna skivor. Varva potatisen med köttfärs i en ungnssäker form. Häll på Keldas ostsås och den rivna osten. In i ugnen på 200 grader i en halvtimme. Servera med en grönsallad! MUMS!
Jenny Mussaka:
Köttfärs 800 gr
Potatis
Svamp
Lök
Morot
Krossade tomater
Tomatpure
Keldas ostsås
Riven ost
Och en god grönsallad till:
Gurka
Körsbärstomater
Gul paprika
Sallad
Majs
Solrosskott
Stek svampen och löken. Tillsätt köttfärsen och riv i morot. När färsen är brynt häll i krossade tomater och tomatpuré. Salt + Peppar. Skiva potatisarna i lövtunna skivor. Varva potatisen med köttfärs i en ungnssäker form. Häll på Keldas ostsås och den rivna osten. In i ugnen på 200 grader i en halvtimme. Servera med en grönsallad! MUMS!
Kommentarer
Trackback