23-25/5 2008

Fredagen den 23/5-08
I Fredags var  vi och firade "Morfar" som fyller 80 år på tisdag. Så det blev ett litet för-firande hos dom i Lomma. Det bjöds på Italiensk buffe så det stod härliga till. Han fick bl a en fin whisky, trädgårdsprydnader och en ram med ett foto på honom och Melvin i. En mycket trevlig kväll, med god mat som slutade lagom vid halv två.

Lördagen den 24/5-08
Dagen med stort D. Första gången vi skulle få lov att passa Melvin hos oss över natten.
Vi körde och hämtade honom vid två-tre tiden och gick sedan ner en runda till stan. Jag skulle inom GANT butiken för att kolla efter en grön pikétröja som jag sett på annons. Men den var såklart redan slut, så jag var ju tvungen att köpa ännu en luvtröja med tryck. Denna gången blev det en sommrig vit med rosa tryck på. Den gråa börjar synas att den har tre år på nacken.. :) Jacob köpte en jättesnygg skjorta med olika blå nyanser på.
Sen bar det av till stadsparken för och kolla på ankor och spela lite fotboll. Det var mest Jacob som spelade och Melvin sprang mest runt och skratta.
Hem och äta en burk med Flygande Kalle och lite dessert efter det. Inte det godaste jag smakat, men han verkade gilla det i allafall. Sen blev det lite mer bus. Lite svårt och busa i lägenheten så det blev till och traska ner på gården för och busa.
När vi skulle gå och hämta sushi vid sju somnade lillkillen, efter allt bus, så sött i vagen. Fick bära upp hela vagnen sen för att han inte skulle vakna. Vi la över honom i sängen han skulle sova senare på kvällen, sen sov han till halv sju på morgonen. Det var ju inte så farligt. Vaknade inte en enda gång under hela natten. Skönt!

Söndagen den 25/5-08
Vi körde hem för att lämna av honom i Bjärred igen vid tio tiden på morgonen. då hade vi med oss bullar som vi kunde äta till frukost.
Och så var det ju morsdag igår. Efter att vi lämnat av Melvin åkte vi upp till Hässleholm, och Jacobs föräldrar för att fira Lotta lite extra på morsdag. Vi åt god grillad mat i folie. Ett nytt och roligt sätt att grilla. fläskfile, potatis och rödlök tillsammans i ett foliepaket.  Mums! Vädret var ju helt underbart varmt så vi satt ute och solade resten av förmiddagen.
Klockan  19.00 skulle vi vara hemma hos mina föräldrar och fira min mammi. där åt vi grillade oxfile med pommes, bea och ganska mycket vitlökssmör. Det slank inte helt oväntat ner en del.. Mammi fick en tanke-skriv-bok och en lite extra present för att hon så snällt hjälpt oss med och i stugan den senaste tiden. Så hon får lyxa till sig på en ansiktsbehandling och fick en rengöring till sin ansiktserie. Allt för mammi. ♥

Betyg på helgen, skala 1-10:
 11

Måndag morgon.

Regnet öser ner här utanför butiken. Kallt och rått idag, om man jämför med igår när vi satt och svettades i solen uppe i Hässleholm. Tråkigt! En sån dag som man egentligen bara hade velat ha på sig myskläderna och legat och kollat på TV under ett stor täcke. Eller pysslat med Ipoden och försökt få in lite musik på den..

Har inte hunnit att uppdatera bloggen pga av rea i butik (50%, skynda fynda!) och tusen grejer att göra så fort man slutat jobba. Hoppas på att denna veckan lugnar ner sig lite och tillåter uppdateringar lite oftare. Kram på alla som varit och kikat in ändå. :)

Helgen!

I fredags åkte jag och Jacob upp till stugan. Fixade lite med speglar och lampor och förberedde lite inför lördagen då Malin, Niklas, Stoffe, Karro och Melvin skulle komma upp och sova där med oss.
Vi lagade tacos och kollade på "The 21" med bla Kevin Spacey i rollerna. Den var bra. Sov lite i mitten av filmen, men vaknade mot slutet. :)

Malin och Niklas kom upp vid två på lördagen. Vi gick en liten runda, gjorde husesyn och satt och snackade lite. Lite senare kom Karro, Stoffe och Mellisen. Fika med kanelgifflar (hur gott är inte det?) och gick en runda ner till hamnen innan vi skulle grilla. Vi grillade kycklingspett och åt ris och tsatziki till det. Mumsigt. Blev en rätt lugn lördagskväll med vindrickande och en massa snack. Mysigt!

På söndag var vi alla på utflyktshumör och åkte runt och tittade lite. Åkte bla till Mölle. Vad fint där var. Tror inte jag har varit där innan. Antagligen när jag varit liten, men inte så jag minns det. Känndes som man var uppe i smögen!  Sen blev den en fika på flickorna Lundgren. Inte den billigaste fikan. Men definitivt den härligaste och godaste fikan på länge! Fick kaffet erverat i en liten kopparkaraff. Så kärt!
Trötta och nöjda åkte vi sedan hemåt, efter att ha fått upp åkgräsklipparen och diskmaskinen på bilen. (Den ska på service på onsdag!)

Härlig helg med underbara vänner!

Good hairday!

Första gången på länge som man har en good hairday! Dom flesta brukar vara rätt så bad.. Tror att det var för jag lånade Malins saltvattensspray uppe i stugan igår. En sådan får nog införskaffas!

image672

Blondin?

Saknar mitt blonda hår och är sugen på att göra det ljust igen. Men jag är så velig. Så många som sagt att jag passar bra i det mörka. Men blev inte nöjd sist då det blev mer rött än brunt. Så vet inte om det är därför som jag börjar längta efter min gamla färg..

image671

Städdag!

Inte nog med att man har klippt gräset i nio timmar i helgen. Nu ska man ner och röja på gården till lägenheten efter jobbet. Blir man aldrig ledig från sånt här?

Nyproduktion!

 
 


Gjorde om lite redan befintliga smycken så dom blir lite mer köpvänliga. Bra va?

Bröllop!

Står och ska göra ett armband och halsband till en kund som ska ha det på sitt bröllop i augusti. Vilken ära! Pysslar för fullt nu. Allt måste ju vara perfekt! Hoppas att hon blir nöjd med det. Det är det viktigaste!

Lille Mellis

Pratade med Karro i morse. Stackarn hade nackspärr och en livlig Melvin i bakgrunden som ville leka. Det kan inte vara lätt! Hade gärna åkt ut och hjälpt henne idag. Men jobbar till 18.00 och sen har vi städdag på gården. Så det hinns helt enkelt inte med. Får åka ut i morgon efter att vi varit i Malmöbutiken och tömt. Saknar ju den lille plutten!

image665
Melvins kex :)

Grillat är godast!

Funderar på om vi ska satsa på grillat till helgen. Behöver en liten grill där uppe då. Hittade den här från Stadium. Liten och söt! 199:-

image664

Bästa recept sidan!

Ska ta mig en sväng inom Linneasskafferi och se om jag hittar något mumsigt recept vi kan ha till helgen.

Trädgårdsmöbler..

Vi tittar lite på trädgårdsmöbler till solterassen uppe i stugan. Såg detta settet på annons från ILVA. 1500:- känns prisvärt för 4 stolar, bord och parasoll. Man ska kanske titta vidare lite till så man inte bara tar första bästa. Vi ska upp till stugan med Malin, Nikls, Karro och Stoffe på lördag. Ska bli jätte mysigt. Då vill man ju kunna sitta på solterassen och bara njuta.

image663

Dagens-att-göra

♥  Avboka tid till besiktning
♥ Beställa tid för bilreparation
♥ Boka ny tid för besiktning
♥ Ringa Lindbak om etiketter


Tvådelat

Grönt är skönt!
♥  Top, Gina Tricot
♥  Kjol, avklippt tunika/klänning Gina tricot
♥  Halsband med silverhjärta, Viva La Diva

 

Dagens av allt:

Dagens humör: Uttråkad!
Dagens mående: Fina fisken!
Dagens borde: Vara ute och sola i det fina vädret
Dagens frisyr: Uppsatt faktiskt!
Dagens klädsel: Svarta byxor, (uppsydda från thailand), linne från spanien och rosa bolero
Dagens accesoarer: Örhänge och armband
Dagens smink: Cremepuder, rouge, mascara och kajalpenna
Dagens bästa: Vädret!
Dagens sämsta: Jag har två timmar kvar på jobbet
Dagens köp: En öl efter jobbet!
Dagens sysselsättning: Jobbar, jobbar, jobbar..
Dagens låt: Meja - Daughter of morning
Dagens planer: Ha en skön kväll med Tessan
Dagens materiella vill ha: Bikini från H&Ms hemsida
Dagens längtan: Till Spanien!!
Dagens fundering: Vad ska vi äta ikväll?
Dagens beroende: RedBull, är så sugen. Men kan inte gå iväg och köpa..
Dagens middag: Får vi se ikväll!

Vad är det för dag idag?

image660


" Vad är det för dag idag?
 Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är Karins födelsedag
 Hurra hurra hurra!"


Hon fick en och annan skönsjungande ton i örat när jag ringde innan idag.
Hon vet inte vad som väntar i hennes present... hehehe!!

Dagens i detaljer

Sommarkläderna har åkt fram!

Rosa bolero, Gina Tricot
♥ Rosa blommigt linne, Oysho (Spanien)
♥ Örhänge med pärlemo platta, Viva La Diva


 

Sommarkvällsmys!

image657


Ikväll ska jag och Tessan hitta på något tillsammans! Ska bli mysigt! Hon slutar klockan 18.00 och kommer in hit direkt. Sen ska vi sätta oss och ta en öl på Hercules Bar och komma på vad vi ska göra ikväll. Jag är lite sugen på vindrickande på balkongen tillsammans med hennes goda sallad med fetaost och grillad kyckling till det. Kan de bli sommrigare? Vi får se vad det blir.

Öppen för alla!

Det är så härligt att vädret äntligen tillåter att ha dörren öppen i butiken. Känna varma sommarvindar som sveper in.. Nu kan man inte riktigt förstå att man hade på vinterjacka för 2 månader sedan..

Sommar! Here I come!

Vilka fina saker jag hittade på H&M´s hemsida. Bikinin är jag riktigt sugen på. Den är mörkbrun i mönstret. Tror nog den får bli min. Klänningen är härligt sommrig och fin tillsammans med sjalen.

image655
.

Bilder från Klubbkvällen

image648

       

KöpenDanmark

Jacob och Padde ska på firmafest i morgon. Dom ska vara i Köpenhamn. Så jag och Tess fick en sååån lust att åka över till tivoli. Äta god mat, åka karuseller och köpa en klubba eller två. Det här var ju givetvis inte alls poppis hos grabbarna. För det finns ju inte plats för oss oxå att vara i Köpenhamn. Nä. Det är ju så litet.. :)

Så vi ska mötas upp i morgon efter jobbet och se vad vi ska hitta på. I morgonkväll sover dom hos oss. Jag och Tess hade tänkt och ta en tripp ner till esplanaden och kolla på allt skit dom säljer på lördag morgon. Alltid roligt att se!

Trötta fötter..

Vet inte vad det är med mina fötter idag. Jag är helt öm under hela fotsulan. Så mina Ecco åkte på idag. Det hjälper lite i allafall! Lite dåligt plannerat att ta på sig jeans och gina fodral känner jag när jag ser på alla som går utanför. Det är kjol och kortbyxor som gäller. Får ha det i morgon istället. Bara några timmar kvar och stå och vara varm:)

Student 2008

image642

image643
image644

image645

image646

image647

Välkommen!

image639

image640

image641

Spara!

Jag har redan fått släppa min skor från Kawasaki. Dom finns ju inte. Bra! Då sparar jag pengar till Spanien så jag kan shoppa där istället. Det är roligare. Dessutom finns där så mycket butiker som inte finns här så då är det roligare och ha något därifrån som inte alla andra har.

Helgen i korthet

Fredag: Jacob var hos sin bror. (Vars sambo och son är i huset i Spanien. Och neeeeeej jag är inte aaaaaalls avis.. Bäst för dig att du inte solar så mycket... haha) Så jag avr hemma hos mamma och pappa pch fick en lyx grillning med oxfilée!
Lördag: Min och sambons lediga kväll tillsammans. Åt gott med recept från Linnea och kollade på film, The number 23 & The Bankjob. Två bra filmer. Så dom rekomenderas att se!
Söndag: Jag, mammi o och Jacob åkte upp till syrrans och min sommarstuga och röjde rejält i trädgården. Jag samlade upp alla kvistar och grenar sen sist vi var där och la ner i säckar som vi ska ha med oss ner och kasta. Jacob sågade ner och isönder lite träd som hade dött, och mamma gjorde allt annat :) Vi fick inte igång gräsklipparen så gräset står i högansky. Inte bra. Mamma och jag ska försöka få upp ett släp i morgon så vi får ner gräsklipparen på service.
Vi avslutade vår helg med en grillmiddag hos Tessan och Padde. Allting var redan klart när vi kom. Vilken lyx! Första gången denna sommaren som vi satt ute! Det var så härligt, nu känner man verkligen att det är sommar!

Typiskt!

Men åhh! Nu när jag bestämmt mig för att köpa dom rosa Kawasaki skorna så finns dom ju inte i min storlek.. Jag vill ju ha dom so bad nu bara för det.
Anna och Peter är i KöpenDanmark och firar sin två års dag ihop. Grattis och hurra! Hon skulle kolla om dom fanns där. Hoppas, hoppas!

Mangel

Jag och mamma manglar för fullt här hemma. Finns inget bättre än att krypa ner i nymanglade lakan, nyduschad och helst med nyrakade ben så allt är sådär soft.. :) Det blir så bra så!

Fikan!

Syrran fick med sig en kanelbulle, en smootie och en frutie. Mums det var väldans gott. Så när vi satt och fika så plingade dörren. Så kom Pappi in! Så glad jag blev! Inte den man förväntar sig komma inom dörren en fredageftermiddag! Skoj, skoj!
Snart slut för denna dagen, och grillningen står ju på schemat! Ska bli en riktigt härlig kväll!

Fika Paus

Syrran ska in och klippa sig i Lund här bredvid på Milads fina salong. Så hon kommer inom och har med sig fika innan. Är hon inte den bästa? Jag skickade precis iväg ett sms:

"Kanelbulle och Chai är gott :)"


Kawasaki

Kollade på dessa skor innan i vår. Men då känndes det lite kyligt att ha dem. Men så kom Sanna in idag och hade på sig ett par pärongröna. Åh vad fina dom är! Jag måste inom Pavement och kolla efter jobbet. Blev helt kär. Men kollade in hemsidan, oj vad många färger. Hur ska jag kunna välja detta? Iofs så är där ju rosa. Så vad tvekar jag på?! haha

image638

Jenny-"spyan"

Nej det var inte som jag spydde på Valborg. Hostade till i morse, inget ovanligt i dessa dagar. Men att jag hostade så jag spydde var inte lika väntat. Jisses vad chockad jag blev. Det var ju ingen fylle spya direkt, men inget man hade förväntat sig en mndagsmorgon, eller jag menar fredagsmorgon. Det känns verkligen som måndag idag! Bara för att man hade stängt igår och var ledig. Så konstigt att en dag gör så att det känns som en helt ny vecka. Svammel... Jag vet.. ;)

Valborg!

Valborg blev jättetrevligt trots att man mådde som en get. Gick hem och la mig klockan ett. Snällaste, snälla syrran kom in och löste av mig i butiken så jag kunde gå hem och vila lite innan vi skulle iväg på kvällen. Sov två-tre timmar innan vi stack iväg. -Skönt!
Det bjöds på tilltugg, grillat med grönsaksspett, såser och pommes. Sen gick vi ner och tittade på elden som var på stranden utanför dom. Så lyxigt! En fin eld hade dom fått till. Ett par hundra meter till höger om oss hade Lomma kommun sitt bål. (Inte alls i klass med vårt) Dock liiite mer människor.. Efter vi tittat lite på bålet gick vi n och drack Kaffe och åt kladdkaka. Yummie!  Åkte hem vid ett-halv två. Då hade jag snytit sönder min näsa och melonskallen var total! Jisses vilken förkylning jag åkt på..
Vilket mysigt initiativ av Niklas och Malin!

RSS 2.0