Bowling med Divorna

Igår gick det av stapeln, bowling med Viva La Diva tjejerna från Malmö igår! Jag vann första pris med flest poäng! Fick ett stort choklad att hänga runt halsen. Det var skoj!


   

Dags o sluta?

Dags och sluta knapra på piller kanske om man end up like him?!

image173

Bowling!


image172




Efter stängning ska vi iväg och bowla med Malmö tjejerna! Blir det Malmö vs Lund eller? Soffan säger att hon e kass så jag börjar bli osäker.. :)

DeLYX


 image171


Har fått en riktig askungen behandling på Len Hud hos Johanna. Hon tyckte jag skulle få den lite lyxigare behandlingen idag. Så himmla skönt! Jag älskar att vara där! Jag vill helst gå dit hela tiden! Dom hade bra erbjudande på produkterna idag oxå, så det var perfekt när förrådet behövdes fyllas på! Så nu strålar jag som en sol hela dagen!

Harry potter

Efter mycket om och men så såg vi Harry Potter igår med svens text! Hade först laddat hem utan text, och mina internationella föräldrar hänge inte med på vad dom sa. Och ja dom snackade lite sluddrigt, men jag tyckte man förstod sammanhanget! Så vi fick snabbt laddat hem en med svensk text. Och visst var det lättare och hänga med! Mycket godis, läsk och popcorn blev det oxå! Mysigt!

kkkaallllt...

Bad mamma att ta med vinterjackorna igår. Och tur var nog det, för jädrans vad kallt det är om morgnarna.. Byllsa upp mig som bara den. Fick lite skumma blickar i stan, men jag fryser ju! Vad ska jag göra?! Skönt är vad jag tycker det är!

mmmmums


image169


Har letat länge efter ett äpple te som jag drack hemma hos Emma för ett tag sedan, och äntligen hittade jag det på ICA Kvantum! Twinings- Apple, cinnamon & raisin. Det är såå gott! Står o njuter av en kopp här på jobbet nu. Snart bio, måste inom och handla godis o popcorn efter jobbet oxå!

Hemmabio!

Ikväll blir det bio. Hemmabio. Jag, mamma o pappa hade tänkt gå och se nya Harry Potter filmen på bio. Men när vi skulle beställa biljetter i söndags såg vi att den går faktisk inte på bio längre.... Haha, typiskt oss. Så vi ska köpa lite godis och popcorn och ha Bio hemms hos oss istället. Det blir jätte mysigt!

 

Korv stroganoff

Måste bli duktig på att inte köpa hem en massa som blir liggandes i frysen hela tiden. Så idag blir det falukorv som vi strimlar ner i en stroganoff. Mums.

Ingredienser 4 pers
500 g falukorv
2 gula lökar
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl matläagningsgrädde
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 stk grönsaksbuljong
smör
soya sås
salt
peppar

Tillagning:
-Hacka löken och strimla korven. Fräs löken i lite smör tills den är mjuk. Tillsätt korven och fräs ett par minuter. Skaka ihop mjölet med vattnet i en shaker om du har, vispa annars till en klumpfri vätska.

-Häll i mjölvattnet och tomatpuré plus ev buljongtärning. Låt koka upp och späd med grädden, tillsätt ev mer vatten om det blir för tjockt. Låt det sjuda några minuter.

-Smaka av med salt, peppar och lite soja. Klart! Servera med kokt ris och någon grönsak.

image166

stickning

Håller på och sticka min halsduk till väskan fån Diva. Riktigt fin blir det. tur att jag stickar med stora stickor, annars hade jag tröttnat för lääänesen, och jag har bara stickat typ 20 cm :) Blir bra till väskan iallafall. Jag satsar på att bli klar innan fredag så jag kan ha väskan och halsduken ihop.

Ferre-Fest!

Fest för hela slanten denna helgen, igår var det maskeradfest på klubben. Som hedersmdelem (?!) fick man lov att komma. Sandra Dee dressen (pink ladies) åkte på. Coolast var Mumin trollet (Jojje) och mamma och pappa faktiskt! Mamma var Mortischa i familjen Adams och pappa var hippie med långt hår och allt. Dom var jätte fina och hade verkligen gått in för detta till max! Roligt!

Ikväll ska vi hem till Elias & Karin för lite avskedsfest för Elias. Han åker till Kosovo o ska kriga lite..

Bilder från maskeraden kommer inom kort!


Välgörenhet!

Fick min necessär från fiffi bags igår! Riktigt söt! Kan dock inte bestämma vad jag ska ha i den. Så kärt inslagen så jag var tvungen o ta en bild på paketet oxå :) Den var lite större än vad jag hade trott. Så den funkar perfekt till sminket! Kanske om man åker på en weekend?

image163

image164

kalenderdags!

 


Beställde almanackan idag! Det blev en med mörk beige bakgrund och mörk rosa text. Fint hoppas jag! Blev lite sugen på att ta turkos text nu när jag ska köpa den svart o turkosa väskan. Hade varit fint ihop.. Men jag e ju som sagt väldigt rosa. Så det kommer bli fint! 2 veckors leveranstid ungefär. Gäller nog att man beställer nu. Närmre jul när alla kommer på att dom ska ha nya kalendrar tar det nog lite längre tid..

Kärlek!


image160


Den här är jag ju djupt förälskad i. Den vill vara hos mig jättemycket! På DELLs sida kostar den 8000:-! Måste finnas i lite bättre prisklass någon annan stans. Media Markt har ju öppnat här nere. De borde ju kunna ha bättre priser. Måste ut och kolla... :)

SPA kväll!

Sandra och henns två jobb kompisar Åse och Linda var hemma hos oss i måndags och hade SPAkväll för tjejer, såklart ;)
Vi fick information om aloevera produkterna dom säljer. (Har redan varit på en presentation innan så har lite därifrån) och sen fick vi fotbad, nackmassage och blev sminkade! Hiimla mysigt! Vi var 5 stycken som blev ompysslade. Kul för Sandra att hon fick sålt så mycket oxå. Känns som det är en bra produkt och något  som är bra för kroppen för en gångs skull när man handlar något!

     

älskade stövlar

En uppiggande sak är ju att jag är sjukt nöjd med mina stövlar! Och att skinnhandskarna är i samma skinn som stövlarna var ett rent plus! DET är ju bra! :)

Bad me-day!

Allt  e dåligt idag. Vill bara hem och gråta! Det är så dåligt så det är inte sant!
Håret dåligt, kläderna inte bra, när jag cyklade i morse med en massa grejer i min påse gick den såklart sönder på en jättetrång cykelbana och min fina bok som jag fick av Anna, mamma o pappa blev smutsig och jag stannade upp hela gången för o plocka ihop alla mina saker... ååååå jag vill inte idag.. Brukar inte vara såhär gnällig men det är bara inte bra idag!!

Drömmar...

Somnade ganska sen igår och vaknade 02.50 igen. Vände och vred på mig och föröskte att somna igen. Men icke! Tände och läste ut Harry Potter 7. Släckte och försökte lägga mig tillrätta igen. Men NEJ. sist jag kollade på klockan var hon 05.12. Vaken och funderade på allt som vanligt halvsomnade man till kl 06.00 då sambons klockan ringde. Lyckades somna vid 06.30 o ställde om klockan till 08.30. Trött?!

Var dessutom inne i Hästens butiken på dagen och fick reda på lite om deras sängar. Helt underbart att ligga i. Och vilken säljare. Ingen som ville sälja för 1 miljon, utan som kunde sälja för 1 krona, bara man sov bra i den! Älskar sådana säljare!  En i silver/natur ruta hade passat perfekt till oss och vår lägenhet med färger och tyger. *önskar*

image155

Pensionärsvarning!

Pensionärsvarning på mig och sambon ikväll! Bingolotto och söndagsgodis!? Ännu mer skrämmande är att vi kollar på det om vi inte har en lott! Han är så sjukt ball programledaren Richard Olsson! Jacob har redan vunnit 100:-, jag satt och spelade på trean när vi skulle spela på tvåan.. Äsch.. Jag tänkte jag skulle vinna en Hästens säng, men det ser inte lovande ut.

image154

statistik

image153


Vad hände här? Först ingen alls, och sen 100 besökare?? Skoj!


Div. 3!

GRATTIS GRATTIS alla damer! 3-0 mot landskrona laget. Hurra! Vi vann!!

       

       

Dagens!

Halv två bär det av till älskade Bjärred där vi ska kolla på Damernas sista kvalmatch upp till trean! Hejja hejja! Dom vann den förra, så vi får hoppas på samma tur idag! Tänkte fota lite så Syrran kan se hur det gick till när BFKs damer gick upp till trean ;)


Kvällens..

Igårkväll klockan nio var godissuget för stort! Åkte ner o handlade en stooor godispåse och åkte raka vägen hem till Tessan och  krängde! MUMS! Visade mina stövlar oxå som fick klart godkänt!

Syrran!

La in bilder från kameran idag och hittade bilderna från när syrran skulle åka. Så hiimla sorligt! Och hon var hiimla lessen när hon stod i rulltrappan. Och nu har hon det sjukt kul!! Är så avis!

 
 

Hejdå syrran buuaahh

Velig


image139






Är så velig om jag ska beställa skjortan från Glitzy. Syrran har den och den är ju lugnt den snyggaste overzise skjortan som existerar. Men undrar mest hur den kommer sitta på mig. Hade ju varit enkelt om jag kunnat prova syrrans, om hon inte hade tagit med den till Aus. Det verkar som om det bara är en storlek på den. Hel skummt! Får försöka få tag på syrran och komma ihåg och fråga henne hur den är och hur hon tror den kommer sitta på mig. (Förhoppningsvis läser hon bloggen och svarar här när hon ser det) Får dregla på bilden så länge..

För dyrt, men fint!

Har tänkt länge på skinnhandskarna från Gant. Så idag slog jag till. Dom kommer ju säkert inte finnas kvar när jag väl kommer till butiken i Lund sen. Så det blev jättebra!
Slog till på en svart hoodtröja med diamanter på som jag kollade på sist oxå. Men tyckte inte den var så fin då. Så hade 2 av dom som jobbade i butiken på sig dem idag och helt plötsligt är det världens snyggaste hoodtröja. Tillochmed på mig! Lika bra när den finns kvar!

Dagens klipp är dock finskorna med rosett på från depech. 350:- Sikket pris! Plus för att dom var dö snygga till gråa jeansen från &Denim, vitt linne och svarta Gant hoodtröjan!




Äntligen!!

Stackars lilla mammi fick hänga med in till Malmö idag och springa runt och leta efter stövlar till mig. Hade lagt undan ett par på Håkanssons, men dom var inge snygga... Med mina fotbollsvader, som dessutom kunde varit värre, var det inte lätt att hitta ett par som passa. För spetsiga, för grova, för hög klack, i syntet ja, you know the deal. Men så tillslut på Nilson hittade vi ett par som skulle kunna passa mina kriterier. Men dom hade givetvis inte dom på Hansa, så vi fick gå upp mot Triangeln. Under tiden sprang vi ut o in i olika butiker o provade en massa stövlar så när vi kom upp till Triangeln hade jag redan glömt hur dom såg ut som vi skulle köpa.. Haha. Men dom känns riktigt bra! Kan fälla upp kanten så man kan variera sig lite :) Tack mammi för att du stod ut med mig idag ♥

image136

Gala middag

Det vankades för Gala middag igår. Vi hade fin klänningarna på oss såklart!.
Kvällens meny:

Förrätt: Advokado med räkröra
Huvudrätt: Kykling med färskpasta och pesto
Efterrätt: Marängsviss


Vi orkade inte gå ut o partaja sen, vilket egentligen var meningen som man kanske kan förstå.. Vi hade tänt eld i vår fina spis. Dock inte så lätt att få med på bild...





Nybakat

..för en vecka sen! Kanelbullens dag! Jag och Karin bakade så det smakade ;)





Stövlar!

Idag är det stöveljakt som gäller. Väntar på att mamma ska komma och hämta mig, så bär det in till Malmö (jag vet det är emot mina principer, men dom har bara min storlek där...) Så vi får hoppas att jag hittar ett par stövlar idag!

Ny inredning!


   

När vi flyttade till lägenheten köpte vi inredning till vår garderob i hallen från IKEA. Super bra tyckte vi, i ett halvår... Sen fick vi inte plats med mer. Nu har vi fått upp en kanon bra inredning från Elfa som vi har stuvat ner alla våra tillhörigheter i. Snygg är den oxå! Hurra!

Syrran ringde!!

Syrran ringde precis!!! Så glad jag blev!  Hon har det hur bra som helst! Åååå vad jag saknar henne!!! Hon har så himmla roligt! Har träffat en helgalen engelskman som när han går ut och festar klär ut sig till Fantomen!? Han är tydligen dö känd överallt och alla skriker när dom ser honom ute och bara "It´s the phantom man" när dom ser honom ute. Helt galet. Och han sitter lillasyster och dricker öl med dagarna i ändå. haha puss på dig syrran!! 

Tävlings inriktad!


image129


Jag har nu anmält mig till Theas rum för att vinna en personlig almanacka!
Rolig idé! Man skulle gissa vilken färg hon har  valt på sin text på den almanackan
hon själv har beställt. Vinnaren får en personlig almanacka från personligalmenacka.se
Syrran hade en sån här förra året, har så gärna velat ha en sen dess. Så vi får hålla tummarna
att det är jag som vinner! :) Gå in på hennes sida och var med i tävlingen!

Följa (john)blogg

Nu sitter man och väntar spänt på att Syrran ska uppdatera sin blogg så mycket som möjligt.! Hon har fått ett rum på ett hostel som är helt okej. Inget palats, men fint! Caroline hade klätt upp sig riktigt för annas välkomnande! haha Alltid lika skön!


Billigare alternativ


           


Har blivit frälst i Frey Wileys armband. Men guud så dyra dom är! Hittade ett billigare alternativ på kyssjohanna.se För 375:- kan det bli mitt. Men jag tvekar lite på mönstret. Kanske ska vänta och se om dom får in lite fler mönster snart.. Dom har ju dom i enfärgat oxå. Kanske ska satsa på det först?

Vill ha!



image125




Surfade runt lite och hittade mysiga plagg och accessoarer. Funderar starkt på koftan från Ellos...
♥Oversize skjorta 500:- från Glitzy
♥ Väst ellos 199:-
♥ Polotröja 249:-
♥ Örhänge kyssjihanna 425:-
♥ Ring med änglavingar 75:-
♥ Armband 495:-

Landat

image124

Vi skickade iväg syrran i lördags eftermiddag. Och i morse landade hon äntligen i Cairns hos Caroline! Tänk vilken lång resa hon har gjort. Ssååå långt borta från sin älskade syster :) Man fattar inte hur långt bort det är. Älskad o saknad redan efter 2 dagar av många.. :) tusen pussar syrran! 

Stelt

Har ju lite för-kärlek till stela armband.. Det perfekta kommer från Kyss Johanna. Det är så fint!
Dom här är oxå några som jag kunnat tänka mig ha hängandes på armen!






image123

♥ Guld armband med diamanter och en liten Tingeling hängandes 680:-
♥ Leopard armband 150 :-
♥ Guld och svart armband 150:-





 

recept

Kanelsnäckor!
40 stycken

 
Ingredienser
50 g jäst
125 g smör
5 dl mjölk
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
14-15 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
3/4 dl socker
1-2 msk kanel

Till pensling:
1 ägg
Pärlsocker i massor :)

Recept
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 20 min. Rör ihop fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka , ca 1/2 cm tjock. Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop och skär varje rulle i 20 bitar. Ställ dem med snittytan upp på bakplåtspapper på plåtar. Låt dem jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 5 -7 min. Låt bullarna svalna.

Tips!
Drick ett riktigt kallt glas mjölk och lägg gärna på en ostskiva när bullen är sådär härligt varm!
Njut, njut, njut!!!

Kanelbullens dag!


image121



Idag är det kanelbullens dag! Jag och Karin ska baka kanelbullar när jag slutat.
Det är lätt den bästa fikan. Älskar kanelbullar! Behöver nog ett bra recept, får se
vad jag kan leta fram... Alla borde baka kanelbullar idag!! :)

Kommer hon iväg?

Stackars syrran. Bara klydd med hennes biljetter till Australien. HELA tiden. Nu är ju alla inställda på att hon åker i morgon, det var det senaste beskedet.. Men dom på ID avdelningen på henens jobb har inte gjort ett lyft för att få fram dem... Inte så snällt! Får se nu under dagen hur det går.

for a good cause!


image120






Pratade om att jag inte kände för och köpa en massa rosa bandet-band bara för o stödja, finns det inget roligare? Var inom på Stadium, och då hade Champion samarbete med rosa bandet där 20% på ett utvalt sortiment med loggan på gick till bröstcancer forskningen. För lite som går till forskningen där.. Så hittade jag det perfekta att skänka mina pengar till detta året. Supersöt liten neccesär/börs som Fifi bags gör. Dom är helt underbart söta!! Beställde med det mönstrade tyget, men exakt den var redan slut. Men hon hade en snarlik som hon fixade och mejlade nya bild och allt.. Så jag beställde faktiskt 2 till i andra färger. Kanon bra service!
Dom söta nessesärerna kostar 175:- varav 100:- går till rosa bandet. Det tycker jag är bra!!

Mer mellis mys!

Jag och Karro har varit och fått massage av Sandra nu ikväll. Så sköööönt!

Mellis var här hemma med grabbarna. Karro blev masserad först, sen gick hon hem o gjorde mumsig mat som var klar när jag kom hem. Hur härligt är det inte att komma till dukat bord?! Mellisen hade dock redan somnat när jag kom hem, men låg och kollade på honom hur länge som helst ändå! Han är så sjukt söt! Love lille bebis!

Stövlarna..

Jag är numera hel besatt av att hitta dom perfekta höst stövlarna! hade ju hittat dom finaste från Vaga Bond, men dom är ju såklart slut överallt. Men var inom Nilsons på vår shoppingrunda i söndags. Och hittade ett par snygga från YKX, satt inte helt hundra kring vaden dock, så jag får väl se om jag kanske ska ta mig ut och prova dom igen. Förstår mig inte riktigt på kanten på stöveln till höger. Kan man ha den "uppe" oxå eller är det bara en snygg detalj?

    



♥  Vänster Vagabond 1299:-
♥  Höger YKX 1499:-

Snygg!

Vi låg och kollade på "So you think you can dance" finalen igår. Min favorit hade åkt ur gången innan. Men det var ju intressant ändå! (Allt som går och snackar på TV eller??!!)
Cat Deeley ser ju bra så grymt fräsch ut! Och är givetvis alltid klädd i dom snyggaste trenderna! Får nog träna en hel del som jag ska kunna ha hennes ben... Omöjligt!



 

Smycketillverkning

Idag är det pyssel stuga på jobbet! Tänkte få ihop en liten mini kollekion som jag kan visa för chefen och se om det kan vara något vi kan sälja i butiken. Att fota ett smycke är inte det lättaste, men ska försöka få en bra bild på det jag har gjort :)

Mellis mys!

Är hos mamma och pappa, ska hjälpa Syrran och packa och rensa upp lite..
Mellis kom förbi en stund och lekte lite, eller ja, vi lekte nogmest med honom..
Hade köpt ett par super bra halkstrumpor med halkisar påovansidan oxå så han inte glider när han kryper. Himmla smart tyckte jag! Givetvis från Polarn o. Pyret! Love them!

Smak av höst

Nu när man uppdaterat höstgarderoben måste man ju ha lite gott att smutta på.
Drack jätte gott äpple/kanel te hos Emma för ett tag sedan. Har letat överallt
efter detta, och hittade det i stockholm! Men köpte jag det där? NÄ! Dumt gjort!!
Jag som bara vill sätta mig ner och dricka en kopp te och tända lite ljus o ha det mysigt....

inköp

Det här är var jag behöver köpa för o ha det riktigt höstigt i min garderob

Linne till mango kofta
Svarta ridliknande stövlar
Någon top att ha under svart väst 
Grå jeans
Svarta grova strumbyxor
Vitt sidenband
Grått sidenband

Rosa!

Nu får det gärna regna för jag har skaffat mig snyggaste stövlarna!

image110

♥  Viva La Diva 199:-

Höstnytt

Tacka vet jag Burlöv Center!  Jag och Syrran var ute igår och fick handlat det vi egentligen skulle handla i STHLM.
Garderoben behövdes bytas ut mot små  blommigt till höstens murriga färger!
Resultat :)


image111


♥ Svart långkofta, Gina Tricot
♥ Grå tunika med knappar bak (vikt fram på bild), MQ
♥ Svart tunika, Lindex
♥  Offwhite overknees, Gina Tricot
♥  Gråa jeans, H&M
♥  2 st baslinnen grön + lila, Gina Tricot

Stockholm, stockholm, stockholm.......

Det är total katastrof att vi har Stockholm som vår huvudstad!
Syrran och jag hade jätte roligt tillsammans. Inte tillsammans med Stockholm som vi hade hoppats på..
Det bor gott om otrevliga folk där uppe, hade jag behövt en hjälpande hand är det inte första stället jag vänt mig till! Och stackars våra turister som kommer hit som inte ens kan svenska, det kan ju jag och kommer ändå inte fram...

Jag var inte på något speciellt shopping humör heller då alla dessa faktorer spelade in.. Så det blev en kofta från Mango för 399:-  :)  Billigt och bra!

Vi har betygsatt vår visit på en skala från 1-5

Hotellet: 5
God mat på kvällen och härlig fruksotbuffé på morgonen! Sängen var superskön och där var himmla fint!!

Shopping: Syrran 4, jag 2..

Tunnelbanan: 0
Ologiskt, ohygieniskt & otrevligt! 

Invånarna: 1
En trevlig tjej på Mango som väger upp 1:an. Övriga =Idioter + tröga

Flyget dit: 4
Alltid lite turbulent, men åker man med Malmö Aviation ska kan ju inte klaga. Annas kompis Majs som flygvärdinna höjde stämmningen!

Tåget hem: 3
Mådde illa ett litet tag. Blev rätt drygt på slutet

Stadsbuss: 2
Ganska snäll man. Pratde precis som ulf "vanheden" Brunnberg! Det var skoj!

TOTALT: 3

RSS 2.0