Solen skiner i Lund




Riktigt härlig dag idag! Solen skiner nere i Lund, och det är snart lunch! Kan det bli bättre?

Efter jobbet ska jag iväg och träna med Sanna, och jag är såå laddad! Har redan bullar upp med fil, müsli, päron, banan och en knäckemacka med ost. Till Lunch blir det massa pasta, fetaost, lövbiff, oliver och svamp ihop rört. Sen får det bli någon bra kvällsmat efter träningen. Nu köör vi!

Lila färger?

Idag hann vi bara vara en snabbis i huset och se hur långt dom har hunnit idag. Isoleringen i taket hade kommit över ungefär halva, och alla takbjälkar var borta. Det gäller att vara där varje dag för att hänga med!
Idag bestämde vi lite inför Jacobs favoritdel, hur lampor/spottar/teleuttag och tv uttag skulle vara. Som elektriker måste ju detta vara top-noch för honom ;)

Jag börjar spåna lite på om vi skulle ha lite lila i köket, och hittade såklart lite fint på nätet. Koppen är från rörstrand, och vi har 4 st i grönt sedan tidigare. Så det kan ju vara fint ihop. Köpte en fin vattenkanna från IKEA för typ 9 kr förra helgen som jag går efter. (Men på bilderna gör sig färgen inte riktigt rättvis) Jacobs mamma är snäll och svänger inom tapetbutiken för att hämta lite prover på tapeten med den lila magnolian så vi kan se den i verkligheten. Skiljer sig ju alltid lite från när man bara sett den på datorn. Ska bli spännande.

Pålördag ska vi ut och leta klinkers till kök, hall och vardagsrum. Vi kommer köra på klinkers över alla våra öppna ytor, och får helt enkelt mjuka upp det med mattor lite var stans!


Renovering pågår..

Såja, nu äntligen har jag tid att sätta mig ner och ladda in bilderna på huset.
Det går i en väldans fart, och det är så roligt att se förändringar för varje dag!


Såhär såg det ut i  början på förra veckan. Väggen mellan köket och vardagsrummet mitt i bild är kvar. Likaså är takbjälkarna.


Grabbsnack i köket. Väggen mellan kök och vardagsrum syns lite tydligare här. Litet, trångt kök..


Väggen som vi var tvugna att riva om vi skulle köpa huset. (Källaren känndes som en fängelsehåla med alla väggar,  så det var ett måste att få bort denna om vi skulle bo här) Lite lagom dammigt när man river betongväggar :)


Väggen mellan köket är borta och reglar har satts upp för att hålla taket uppe innan vi har hunnit sätta nya takstolar.


2 av sovrummen på ovanvåningen, det till vänster kommer att vara vårt sovrum. Det andra kommer nog bli walk in closet eller arbetsrum. Toalettdörren är på vänster sida längs med väggen.


Tadaa! Den stora limträbalken sitter på plats. Med hjälp av 4 personer som fick upp den. Jajks.. Även bjälkarna är uttbytta.


De gamla takbjälkarna ovanför där köket kommer att vara börjar att försvinna.Förhoppningsvis kommer alla dom gamla bjälkarna att försvinna i morgon.

Som sagt det går verkligen undan. och tänk att detta bara är på en vecka! Vad roligt det är redan nu att kolla "tillbaka" på bilderna hur det såg ut innan vi började riva. Det ska bli så roligt att se det färdiga resultatet! Och vi längtar såå till allt är klart och vi kan flytta in i vårt hus!


Lägenhetslös



Sen klockan 13.00 idag har vi inte längre någon lägenhet. Nu är vi bostadslösa till måndag då vi äntligen får vårt hus! Byggarna kommer redan tisdagmorgon och börjar riva och slita ut det som ska bort och ersättas med nytt fint. Vad jag längtar. Typiskt att det är en hel lång vecka kvar till vi får det, kan det inte vara måndagen den 15:e istället för  den 8:e idag?! :)

På jobbet har dom under helgen hunnit lägga in en matta på vårt golv. Så i morse skulle alla möbler in igen. Vilket slitgöra. Efter en hel arbetsdag, som gick alldeles för fort, har vi fortfarande möbler kvar som står i gångarna. Hrrmm. Måste ta tag i det i morgon igen.

Pratade precis med mamma som är nere på Gran Canaria med sitt jobb för "utbildning" MMm okej, utbildning i värmen. "Sola rätt i tiden?" :) Hon är självklart värd det!

Nu lite temys med pappsen! Lite mysigt är det att bo hemma igen ändå

 


Tomt







 


Flyttstäd och Schlager

Äntligen, äntligen har vi flyttat ut alla saker ur längenheten och flyttstädat.
I eftermiddag ska vi träffa köparen som ska kolla så att allt är i ordning innan vi träffas i morgon för kontraktskrivning. Ska bli så skönt att ha en sak klart.

Igår var jag hemma och hade lördagsmys hos Jacobs bror och hans sambo och såklart min favorit Mellis som är såå go. Snutten! Vi åt tacos och lyxade med chokladfondue med en massa frukt till efterrätt. Såklart kollade vi på Melodifestivalen, som inte helt oväntat hade rätt så många dåliga låtar med. Men det är alltid kul med schlager!

I veckan flyttade vi hem till mamma och pappa där vi kommer bo under renoveringen av huset. Så nu ska vi komma lite tillrätta här så är vi snart tillbaka på banan.

Ha en skön söndag!

RSS 2.0