Badrum. Då och Nu

Tänkte lägga upp lite före och efter bilder på vår husrenovering. Jag börjar med renoveringen av det stora badrummet.


Såhär såg badrummet ut när vi köpte huset.
Lite för turkost för vår smak....



Här har dom flutit golvet. Badrummet som var halvkaklat
revs ner, nya rör till toalett och vask är framdraget.


Vi fick ta lite av sovrummet som ligger vägg i vägg
med badrummet (den turkosa biten vägg) för att kunna
få  det lite större och få ordentligt med plats i duschen och
svängrum vid toalett och vask.


Nu är det kaklat, en halvägg (för att vi har en vägghängd
toalett) har byggts upp. Rör och el är framdraget och
väntar på att bli inkopplade i nya inredningar.


Vi valde en annan typ av kakel/mosaik som är lite
"stenlik" i duschutrymmet.


Tadaaa! Det färdiga resultatet! Tänk vad lite kakel och klinkers kan göra skillnad ;)


Duschväggar från Arredo, takhängd dusch från Hans Grohe,
handdukstork Nordhem.


Spegel, blandare och vask från Svedbergs.


Före

Efter


Brrr..


Jacob kom in i sovrummet i morse och sa att det var minus nio grader!
Jag ville bara krypa under täcker och stanna där idag. Kanske tillochmed
plogat igenom resten av True Blood avsnitten.. Hade mer än gärna velat
tillbaka till Barcelona och lite varmare väder.

Trots att solen lyser och himlen är klarblå utan ett enda moln hade jag mer än gärna kurat ner mig under täcket i morse. Trött som aldrig förr, som vanligt. Men ikväll blir det träning. Så förhoppningsvis får jag lite energi av det. Skulle egentligen köra på hela sk "helvetes passet", dvs bodypump, core och afropowerdance ikväll. Men skippar det första passet för att hinna ta igen lite tid med Karin som jag inte träffat på länge!


Fick se något igår som jag verkligen hade längtat efter att se... Den som väntar på något gott..

En lyckad födelsedag!

Vid lunch igår fick jag för mig att det hade varit roligt att anordna en liten surprise till Jacob efter jobbet. Vi hade ju bestämmt att äta sushi som jag skulle in och hämta i Malmö. Så det vara ju bara för mig att öka på beställningen ;)
Vid halv sju ringde det på dörren. Då kom Malin och Niklas inskuttandes. Efter halv nio kom Tessan och Padde och fick ett flak sushi dom med. Under tiden som dom åt gjorde jag cupcakes som mamma och Syrran lägligt nog kom förbi till. Vilket sammanträffande?! :)
Tack alla fina vänner som kom förbi. Det betydde mycket!

Hurra, Hurra, Hurraaaa!



Hipp Hipp hurra för idag är det min älsklings födelsedag!
Jag var uppe med tuppen (06.00) och hade skönsång för Jacob. Han fick ett paket med slips och strumpor, och sen blir det lite mer i eftermiddag. Ikväll har han beställt sushi till sin födelsedagsmiddag. Det får bli takeaway från Maguro i Malmö. Får se om han vill att jag ska baka något gott oxå :)

                                 Grattis på födelsedagen min finaste älskling. Du är den bästa!


Favoritblomman



Det bästa med att våren börjar komma, (Ja, jag vet att det är januari. Men våren kommer ju komma efter detta,  right?!:) är att man kan köpa alla fina blommor igen. Favoritblomman förutom ranunkel är ju såklart tulpaner! Jag var tvungen att köpa mig 2 buketter i fredags efter att jag varit och handlat. Den ena buketten står i hög vas från Bolagret på soffbordet och den här pryder matbordet i vas från IKEA.

Söndagen består av lite fix hemma. Julsakerna ska upp på vinden och vi ska sätta upp en lampa i vår WiC som vi köpte igår. (Jacob gör givetvis detta..) Sen ska vi byta plats på lampan över köksbordet som vi har gått och retat oss på sedan vi satte upp den. Men bättre sent än aldrig!
Klockan 14.00 bär det iväg till Malmö, och massage hos Sandra. Efter det samlas hela familjen på Elyseé för fondue-ätande. Mums!

Bästa Syrran!



Igår fick vi fira syrran lite extra med champagne! Hon har nämligen kommit in som praktikant på L'ecole National i Malmö. Hon är helt överlycklig och jag hoppas av hela mitt hjärta att hon kommer trivas och lära sig en massa. Och såklart att hon gör bra ifrån sig så att hon kanske kan få ett erbjudande att vara kvar som anställd.
Hurra för dig älskade syster! Du kommer klara det galant! Vi tror på dig!

Stugmys!



Förra helgen blev vi grymt bortskämmda av våra fina vänner Tessan och Padde. Vår inflyttningspresent från dem när vi flyttade in i huset var en helg uppe i sandviken med en lyxig middag på kvällen. Vi åkte upp redan på fredagkvällen och intog deras mysiga stuga. Sov i våningsäng, eldade i den öppna spisen, spelade spel, åt god mat,och alla annat man ska göra när man är i en stuga.
Efter att vi stigit upp på lördagen åkte vi en tur om "storstaden" Sölvesborg. Hittade en mysig liten butik som sålde teer, lite inredning, barnsaker och annat fint. Det fick bli ett litet inköp var till Melvin och Malte i form av fredagsmys-skål(Melvin älskar fredagsmys) och en tigerbarnskallra till mitt söta gudbarn. ♥ 2 teburkar i plåt fick följa med hem till mig själv. Det är så tråkigt att alltid ha lösteerna i påsarna man får från Kahls när man köper teet. Pålördag kväll blev vi först bortskämda med carpaccio, toast skagen, lax i hummersås och pressad potatis och hallon cheesecake. Mmmm.. Det var så gott!
Vi hade så mysigt så har redan bokat in en helg framöver att se framemot. Tusen tack för en underbar helg!

My precious!











Barcelona!

Trettonghelgen spenderades i Barcelona med underbara föräldrar, syrran och min finaste. Vi har en sån mysig min weekend tillsammans. Jag hade inte varit där tidigare, men det blev snabbt en favoritstad!
Vi var en sväng om La segrada Familia och jisses vad imponerande! Jag var helt tagen av allt man skulle titta på där. Jag tog hur mycket foton som helst, kunde inte sluta. Allt var ju så fint!
Sen blev det ju en del shopping. Fick med mig en liten fin pärla med mig hem till min lilla väsksamling...
Ett litet axplock av alla bilder jag tog:


 
 

 
 
 
 
 




På plats!

img_1851 (MMS)

På plats!


Första träningspasset för 2011 är bokat!


Gott Nytt 2011!






Nytt år! Nya tider! Det kommer bli ett tufft år som vi har framför oss.. Men givetvis även några solglimtar emellanåt. Malin och Niklas bröllop i Juni är nog årets höjdpunkt. Kanske lite eftersom jag har fått äran att vara toastmadame! I februari blir det lite SPA, och jag har även drömmen om att kanske, kanske komma iväg till New York i år. En resa runt Maj när det börjar bli lite varmt igen hade varit fantastiskt. Och självklart hoppas jag att vi spenderar åtminstonde 2 veckor av vår semester i huset i Spanien.

Årets löfte blir nog att ta hand om mig själv och min hälsa. Maxa den till toppen! Träna och motionera, både kropp och knopp, äta nyttig och bra mat. Men även äta för själen som Blondinbella så fint kallar det. (Ett uttryck jag verkligen gillar)

Första måndagen den 2 januari 2011. Känns riktigt bra faktiskt!

 


RSS 2.0