Hemma idag igen..

Hostade hela natten och kunde inte sova. Så det fick bli till att vara hemma idag oxå. Idag får jag nog vara lite effektiv och tvätta lite, kanskegå  ner medvårt berg av sopor och sortering :)

Ett halvår!

Jag får ju inte glömma, i går hade vi varit förlovade i ett halvår ♥


Januari helg

Härligt att man har lite tid  över för att blogga! Allting händer på en gång med det mesta för tillfället.. :) Men det är skönt, så kanske tiden går lite fortare tills vi får vårt hus ♥


Vi hade en riktigt bra helg! Träffade vänner, tog det lugnt och såklart firade vi Jacob som fyllde år!

I fredags var vi hemma hos M & N och lagade en god middag tillsammans. Eller ja, tjejerna lagade mat och grabbarna kollade på handboll. Smarrigt blev det! kvällen avslutades med att vi spelade lite kort. Trots att det spelet inte är min favoritsysselsättning direkt så lyckades jag bättre än jag brukar :) Övning ger färdighet?



På lördagen skulle jag åka ut och handla en födelsedags present till Jacob. Jag tog med mig Syrran ut för att leta present och vi landade på Media Markt. Jisses vad dom har grejer där. Såg ett Tiger Woods spel som vi skrattade länge åt. "Kanske inte säljer så bra för tillfället..." Lördagkvällen spenderades hemma i lägenheten. Vi tog det bara lugnt och tittade på tv. Skönt och ladda batterierna lite.

Söndagen var Jacobs födelsedag! Jag hade köpt Wii till honom och ville egentligen ge presenten redan på lördag kväll, var ju så sugen på att spela:) Vaknade först klockan 07.15, men tänkte att det var lite tidigt och sjunga då. Så han fick vänta en timme till han vaknade av min sköna stämma. Slängde fram presenten fort så han kunde öppna och vi äntligen kunde börja spela! Fick även lite senare på kvällen låna syrrans Wii fit platta. Det var skoj!
Åkte inom Lomma för att handa årets första semla och lite läckerheter från fiskboden. Mmm


Eftersom vi inte hade något inslagningspapper hemma (allt är nerpackat) fick jag leta reda på en tidning med fina bilder som fick fungera som inslagning.


Host, host..

Jepp, idag är jag hemma från jobbet. För jag är ett host-mosnter. Höll på att hosta upp min lungor i morse, och så har det fortsatt hela dagen. Inte helt optimalt att sitta vid en telefon och prata med människor då. Så jag fick vara hemma. Hoppas det är bättre i morgon! För det är ju såå tråkigt att bara sitta hemma när man inte är sjukare än såhär.. Hostig och hemma är bara tråkigt!

I gårkväll efter jobbet hade vi det mycket trevligt och var och åt fondué med lite arbetskamrater. Det blev en hel del kött, och grönsaker(!) inga pommes alls. Var inte ens sugen. Så det är ju ett framsteg. Hela förra arbetsveckan höll jag mig undan socker. (Säg nu att jag är bra! Behöver all pepping som går inför detta! :) Svårt att inte gå och ta en godisbit, kaka, eller socker i filen om man är sugen. Men man tänker verkligen på hur mycket socker man häller i sig om dagarna. Helt i onödan!

Nytt gym?

Igår var jag och provtränade med Malin på ett gym i Lomma. Helt nytt, fräsht och fint. Instruktören och gymägaren var supertrevliga och passet gick hyfsat. (Sträckte hela vänsterarm förra veckan jag tränade, så den hängde inte med ritkigt än.. :) MEN dom har bara pass, och inget gym. Jag vet inte om jag kommer att tröttna på att bara köra pass hela tiden. Tycker det är ganska skönt att kunna kombinera med lite styrketräning, och ta ett pass någon gång i veckan.
Jag har ju redan sagt upp mig från mitt gamla gym. Men kanske får återuppta det igen?

Tuff start!

Vilken vecka det har varit! Fullt ös från måndag morgon tills nu ikväll. Hoppas på att det blir lite lugnare i morgon.

Vi har varit och tittat lite mer seriöst på kök denna veckan. HTH och Ballingslöv har vi besökt. Funktionsmässigt vill vi egentligen ha HTH, det är det vi har nu, och det jag hade i stugan oxå. Dom har smart lösningar och jag gillar deras stil. Men dom har inte luckorna vi söker.
Ballingslöv har fina kök, och luckorna vi söker. Men jag är inte övertygad med funktionerna. Vi måste gräva djupare! Men vi har fått en massa inspiration och tips som vi kan bära med oss. 
Det börjar närma sig med stormsteg till den stora dagen.

Har gjort en ny kategori som heter vårt hus ♥. Roligt att ha allt samlat där sedan!



Det är inte lätt med allt som ska väljas och tänkas på. Ballingslövs kök Line till vänster och HTHs kök Horizon till höger

Året som gick.

Det verkar som om det är poppis att summera sitt år 2009. Soffan har tillochmed hakat på! Jag måste ju göra detsamma. Kan vara roligt att blicka tillbaka och se och vara tacksam för det man hade 2009.

Januari

 

Nyårsafton firades på Lophtet i Lund. Arrangerat av dessa seriösa (?!) killarna :) Utklädd till blondinbella i MUF, Jacob var givetvis Zlatan. Även första vår-beställningen gjordes.

Februari

 
Jag blev helt såld på Rörstrands Kurbits, som jag senare fick en massa koppar till på 25 års dagen. Det kommer nog bli vår kaffeservis vid kalas och bjudningar.
Jag gick bananas på husmorstips och gjorde alla mina smycken fina med varmt vatten, aluminiumfolie och bakpulver. Effektivt!


Mars

 

Inte så flitigt bloggande i mars. Dock ytterligare en sak jag blev helt såld på, och är fortfarande idag. Väggbokstäverna! Josefin har dem i sin hall. Tycker det är så fint. Tänkte att vi skulle ha det hos oss oxå när vi flyttar till hus. Får börja köpa nu, så det inte saknas bokstäver när jag väl ska beställa. Min vanliga tur..

April

 

 

 
Vi började träffa Malin och Niklas mer och mer i deras fina marklägenhet i Lommahamn. Grillade och var ute mycket.
Jag köpte skönhetsboken, med en massa fina bilder i. Skillde sig lite i fakta från det jag lärt mig av bästa Johanna.
Våren slog ut i hela st Lars parken! Dom stora körsbärsträden utanför skolan är helt underbara denna tiden!
Jacob fick en SPA upplevelse av mig i 25 års present. Vi åkte upp till Varberg på Asia SPA. Det var så mysigt. Massa olika bad, bastu och en god middag på kvällen gjorde vår helg i April.

Maj

Jag köpte mina seriösa gympaskor. Som jag fortfarande håller på att gå in. Dom är sköna och gå i. Om man bortser från att man får såå mycket skoskav.. Jag ska kunna ha dom. Så är det bara! :)

Juni

 

 

 

Den 25:e juni dog vår King of Pop. Hans musik spelades överallt. och kommer alltid att göra!
Hittade en massa fynd på Marty med kläder som jag tittat på länge. Blev en riktigt storshopping där.
Jag var hos
Emla och hälsade på och handlade min fina blomsterranka som pryder vår dörrkarm. (Numera är den iofs nerplockad i en flyttlåda..)
Vi var hos Malin och Niklas dom dagar det var sol. Även vårt första besök på Oliveras gjordes i juni. Inte direkt  superimponerade. Men vi kommer ändå att äta där fler gånger under sommaren..


Juli



Det viktigaste datumet detta äret är 25 juli. Då förlovade jag och min älskling oss på vår favorit restaurang Valparaiso i Spanien. Med min syster och Jacobs bror, Karro och söte Mellis bytte vi ringar. Jag älskar Jacob mer än nänsin nu. Längtar tills vi ska få vårt hus och leva ihop för alltid!

Augusti

 

Det var total nyckelpige invasion. Här hade jag lyckats fånga några i ett glas som jag hittade i lägenheten.. Det var nyckelpigor överallt. På stranden var dom i maten, i glasen, på filten. Oss själva..
Ändå lyckades vi ha en mysig picknick på stranden med sushi i solnedgången.

September


 
 
 
 
 

Jag och Jacob var bjudna till Blå Båten, som min kära kollega ABR hade annordnat. Det var en mysig tillställning, trots att det blåste storm utanför.
Inbjudningskorten till min 25 års fest skickades ut!
Och vilken fest det blev! Med så mycket fina presenter. Trodde aldrig att jag skulle få så mycket fint och ha så många vänner som kunde vara med och fira mig! Tusen tack igen!
Jag ändrade om min bloggsida efter lite trix och hjälp av STO på jobb. Den blev så tjusig!
Mina favorit stövlar inhandlades med födelsedagspengar från "mormor och morfar" Har använt dom mer än något hela hösten och vintern.
Hela kundtjänst åkte till Lyby säteri och hade några mysiga dagar tillsammans. Vilket fint ställe, och god vällagad mat!


Oktober

 
 


Hösten började komma på riktigt. Det firades med höstpromenad på jobbet.
Vi hade ölprovning med jobbet. Kul att testa lite olika ölsorter. Had eingen aning om att öl kunde smaka så olika i ungefär samma genre.
Den 13:e oktober la vi vårt bud på huset vi ville ha. Inte mycket annat cirkulerade i mitt huvud under den tiden.
Men den 22:e oktober fick vi reda på att huset är vårt! Vi var så glada och firade med champagne tillsammans med syrran och Anton.
I slutet av oktober fick Jacob svinis efter att ha varit i Tyskland på oktoberfest. Jag lyckades att hålla mig frisk.  Men fick isoleras så jag inte skulle dra med mig smittan någonstans. Vi fick regelbundna matleveranser. Kanske något man ska satsa på oftare? :)

November

 
 



I November kom vår lägenhet ut till försäljning. Vi valde Bjurfors som mäklare, och kunde inte vara med nöjda! Den 8 februari 2010 lämnar vi lägenheten och hoppas det kommer gå så snabbt som möjligt med renoveringen av huset.
Vi började åka ut och kolla kök och bad och fick även ett första besök på det nya IKEA huset i Svågertorp. Stort och förrvirrande, när man lärt sig allt innan och utan i det gamla. Men det kommer man nog snart kunna på detta oxå!
Julfesten på jobbet firades på AF borgen i Lund. Lika trevligt som alltid när vi har något för oss!

December

 

Julen firades på Gran Canaria med familjen. Vi hade otur med vädret, men hade mysigt ändå.
Dagarna innan nyår bestämde jag mig för att träna är kul! Och tog mig iväg till gymmet. Något som har hållt dessa veckor än så länge! Så håll tummarna för att jag inte tröttnar allt för tidigt nu! Nyår firades i Hässleholm med pompa och ståt! Finns det något bättre än raketer?


Vad härligt det är att sitta och kolla igenom ett helt år. När man gör så här inser man hur kul det är att ha en blogg att titta tillbaka på.
Nu längtar jag tills vi får  vårt hus, när det är renoverat och klart och vi kan flytta in. Längtar efter sommarväder när vi kan vara på stranden i Lomma, efter mysiga uteserveringar och restaurang besök. Önskar ett lika bra 2010 som 2009 var!


Flyttläge:

Idag har vi packat ner och flyttat en massa saker. Lite åker på lagret, och en del hem till mamma och pappa som vi kommer ha när vi bor där. Det känns så skönt. Men här är så tomt hemma nu!
Snälla mammi var här hemma och hjälpte till att få ner en massa innan idag. Sen gjorde hon och jag en storstädning medan Jacob var och lämnade lite grejer på lagret. Känns skönt med en städad, men tom,  lägenhet. Nydiskat i diskmaskinen och torktumlaren går för fullt med rena handukar. Är helt färdig och slocknar nog vilken minut som helst nu..
Sov gott

Drömmar om porslin

Vi lyxade till det idag och åkte till Annas kök på Miljögården idag. Mmm vad gott det var! Oxstek med champinjoner, persiljerotspuré och rödvinssky. Smaskens!

Var ju tvungen att gå en runda och kolla på Mateusporslinet som dom har där. Och jag är bara ännu mera såld på det nu. Åå vad jag vill ha det. En mattallrik kostade 175:- Den är lite mindre än dom vi har idag, men och andra sidan kan man ta 2 små portioner istället för 2 stora. Det guldiga fatet är riktigt häftigt irl. Så vill ju jag ha dom lila tallrikarna som assietter.



Vilka fina dukningar det hade blivit i huset med detta porslinet..


Trött fredag

I morse var jag seg. Så seg att jag somnade om en halvtimme. Inte bra. Men jag kom bara 10 minuter sent. Känns tråkigt att börja dagen med försovning.. Men efter en kopp kaffe, och snart lite gröt, är jag back on track.

BodyPump igår var riktigt kul! Jag längtade hela dagen efter träningen. Men vilket pass det var! Jag tog i så jag skakade alla övningar och när vi skulle köra armarna mot slutet skakade jag så mycket att jag trodde jag skulle trilla omkull :) 
När vi skulle göra utfall för att få till "rumpan 2010" som hon så fint sa, så tänkte jag och Sanna att ja, det är bara och köra. "Då tar vi upp stängerna"! What?! Ska vi ha tyngder oxå? Jodå, det var bara och bita i det sura äpplet och slänga upp vikterna på axlara och börja med utfallen. Mina ben var skakiga, det vill jag lova!
Men idag känns det riktigt skönt att ha klarat av passet.

Ikväll ska vi ut och äta med Jacobs mormor och morfar och farmor. Deras julklapp från oss alla. Ska bli ritkigt mysigt! Det blir på en tapas restaurang ikväll. Kommer bli smarrigt. Jag vet redan vad jag ska ha :)

Bubbelbadkar från GAT

Vi funderar lite på ett bubbelbadkar från GAT att ha i SPA rummet i källaren (som jag redan börjar kalla badrummet som ska bli där nere:). Dom hade samma i stugan vi hyrde uppe i Åre när vi var där. Det var både bekvämt att ligga i och lätt att använda med kontrollpanel och bubblor. Hoppas på ett sånt här då jag tycker att det är sällsynt man hittar ett badkar som är lite större, så man slipper sitta som två klämda sillar om man ska vara två. Därför som jag tyckte att den här verkar bra. Får kanske höra mig för om det är någon som har några bra/dåliga erfarenheter av detta?


Hoppas ligga här och ha SPA kvällar med tjejerna och dricka massa vin..

 


Mellis ♥

När vi var hemma hos Jacobs mormor och morfar igår var Melvin såå mysig! Han är i en sån härlig ålder nu.
Vart han än är vill han tydligen bada nu. Och eftersom dom har ett badkar så blev det givetvis ett dop i karet! Vi stod och pratade medan badet fylldes på, och han ville givetvis hoppa i direkt. Så det är klart han fick. Efter en stund när han hoppat rundor i 5 cm högt vatten, så sa han "De e fiit kallt". Vi bara ja, men vi kan inte ta det varmare.. Det var på typ ljummet. Efter en liten stund till ville han inte bada längre för det var kallt. Så vi kände på vattnet. Då hade stackaren rätt och badkaret hade bara kallt vatten. Inte iskallt. Men inte så att man kan bada i :) Vi skrattade så vi vek oss dubbla och plockade upp sötisen och virade in honom i en handduk. Varmvattnet hade slutat att komma, därför som det blivit kallt.

När vi skulle gå blev han jättepussig och kramig och skulle pussas flera gånger och vara i famnen. Så mysigt! Då vill man stanna kvar en stund längre :)


Sötisen på sin treårsdag (!) i full färd med att öppna paket!

 


"Lill-Lördag"

Efter att ha träffat kära Minna på stan och ätit frukost och fångat upp det senaste som hänt sedan Augusti... Så åkte jag hemåt för att fortsätta packa ner lite grejer från källaren. Det är galet vad mycket saker man har samlat på sig under tiden vi bott här. Vissa saker hade man inte en aning om att man hade. Vi fyllde bilen helt, så nu är där ca en full bil till som ska iväg därifrån. Sen är allt flyttat i källaren. Känns skönt!

Idag var vi hembjudna till Jacobs mormor och morfar. Dom är så snälla! Vi åt goda crepés amor, fläskfilé i ugn med svampstuvning och god sås. Och till efterrätt varm glass. Det var smarrigt, men konstigt. Man häller tydligen vispad äggvita och florsocker över glassbiten som låg på en bädd av havregrynssmet och frysta bär. Så klär man in glassen med äggvitan och sockret och sätter sen in den i ugnen för att få det att smälta, lite som marsmallows. Mmm.

Jobb i morgon igen. Kanske skalägga sig nu så att man är lite pigg i morgon?

Mateus

Vi började rensa ur skåpen i köket nu när vi packar ner inför flytten och la ut det vi inte använder på blocket. Det blev muggar och fat från New wave, glastallrikar och 6 iittala glas med karaff som åkte ur. Vi bestämde oss för att ha kvar vårt porslin från Höganäs. Men jag börjar bli så sugen på tallrikar från Matteus. Ska vi kanske börja byta ut dom ändå? Jacobs mamma har en massa olika tallrikar i olika färger och former. Men jag är sugen på vita stora. Börjar kanske få lite inspiration av Anna och hennes fina hem ♥


Jag skulle ju inte..

Kan ju inte hålla mig när vårkläderna kommer in. Det är ju såå mycket roligare än höstkläderna! Blev visst lite klick.. Men det mesta, allt utom den beiga klänningen är alternativ till det jag och syrran rensade ut för ett tag sedan. Så lite rätt har jag till att köpa det ändå.. :)








Gymmat klart för idag!

Nu väntar en lång dusch efter ett 55 min långt träningspass. Testade Soffans benövningar. Så jag kommer nog vara bra mör i benen i morgon. Men det är gött, det ska kännas! Ska testa bodypump på torsdag. Kommer bli kul. Är nog som vi hade på mitt gamla gym, styrka i grupp.

Gjorde en god kvällsmat med skuren lövbiff wokad med svamp, lök, paprika och broccoli. Mumsigt och gick snabbt att göra. (Note to self) 

Nä, in i duschen och peela lite :)

Odd Molly

Har span på en tunika som vi får se om den blir min. En härligt vit somrig tunika från Odd Molly.

Såg en glimt av vårnyheterna på deras hemsida och fastnade för 2 plagg. Koftan blir det definitivt. Jag har väntat i 4 säsonger på den rätta färgen. And this is it!







Friskis, -igen

Igår fick jag med mig Jacob ut för en powerwalk. Han var nog inte jätteroad då han mest gick i normal takt vid sidan om mig medan jag flåsade på.. Dock fick han mig till att köra 5 jogging pass mellan walken. Vilket kändes sjukt långt bort. Kondisen är på noll. Men det ska det bli ändring på! Jag har ju som mål att springa hela tjejloppet i Malmö till våren. Det som jag gick förra året. Det måste jag klara!
Fick lite träningstips för ben idag av Soffan som jag ska testa ikväll. Jag, Sanna och Christine ska träna tillsammans idag. Det gäller att köra så mycket som möjligt nu när man har lusten uppe. Kanske kommer jag tycka det är kul längre om jag gör det så ofta nu när jag är på G.

En tur i skogen

Innan vi åkte hem från Hässle idag åkte vi inom Niklas föräldrars stuga mitt i skogen i Skåne. Där var så mysigt! Med öppenbrasa på 2 ställen i stugan som brann för fullt, tog vi en liten fika där. Sen gick vi ut på en skön promenad genom skogen. Helt lugnt och stilla. Härligt!



Mossan var täckt med snö och frost. Kan tänka mig hur fint här är på sommaren när allt är grönt!



Skog, skog, skog.. Mysig promenad längs vägen




Det låg fortfarande kvar lite snö på grenarna. Det ser ut som ett sagoland när man går förbi


Åre V.50

Eftersom jag inte fått upp bilderna sen vi var i Åre V.50 kommer här en kort resumé.
Vi åkte sent på lördagsnatten upp till Åre för att vara framme någorlunda till eftermiddagen på söndagen. Det var en lång resa, och såhär i efterhand hade det nog varit smartare att åka flyg till Östersund och sen hyra bil där och köra den sista biten istället. Men en roadtripp är ju alltid kul! (Kanske inte så bekväm!?)
Eftersom det var ganska tidigt att åka upp och åka skidor och det inte hade snöat så mycket som vi hade hoppats på däruppe, så var det bara 2 backar öppna. Vi åkte så gott vi kunde, och sen satte vi oss i stugorna i backen och drack varm o´boy med choklad. :)
Huset vi bodde i var superfint! Helt nyrenoverat med bastu och bubbelbad som användes flitigt varje dag när vi kom hem från backen. Vi lagade goda middagar på kvällarna och spelade massa spel. Precis så en skidsemester ska vara!



Utsikten från vårt hus



2 snyggingar (?!) i liften



Åre by


 
Härlig brasa på bygget där vi var på afterski. Och störtloppsbacken vi såg Anja Pärson susa ner ifrån.


Gott Nytt År 2010

Gott nytt år mina kära vänner!

Nyåret firades in med våra vänner i Hässle. Vi avnjöt en fin middag bestående av hummersoppa till förrätt, ankbröst med hasselbackspotatis och hallonvinegrättsås och till efterrätt Malins goda cheesecake med bär. Allting blev såå gott! När klockan slog tolv stod vi på trädäcket till lusthuset och skålade in det nya året i champagne med fyrverkerier längs hela Finjasjön. Underbart! (Men ack så kallt, -14 visade termometern..)

Låt 2010 blir året då allting händer!

Melvins mugg fick oxå vara med på bild såklart! Gott vin till hummersoppan
står framdukad med dom fina ljusstakarna från SIA som Jacobs mamma
fick av oss alla i julklapp för något år sedan.


RSS 2.0