recept

Kanelsnäckor!
40 stycken

 
Ingredienser
50 g jäst
125 g smör
5 dl mjölk
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
14-15 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
3/4 dl socker
1-2 msk kanel

Till pensling:
1 ägg
Pärlsocker i massor :)

Recept
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 20 min. Rör ihop fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka , ca 1/2 cm tjock. Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop och skär varje rulle i 20 bitar. Ställ dem med snittytan upp på bakplåtspapper på plåtar. Låt dem jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 5 -7 min. Låt bullarna svalna.

Tips!
Drick ett riktigt kallt glas mjölk och lägg gärna på en ostskiva när bullen är sådär härligt varm!
Njut, njut, njut!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0