Leverans 4

Snälla "mormor och morfar" (Jacobs morföräldrar) kom och lämnade en riktigt smarrig påse med kalkonklubbor, crepe amor, tomater, päron och hemmalagade sockerbullar! Mmm vad gott! Tusen tack! Vilka snälla nära och kära vi har! Jag tror att vi blir lite bättre av det här. Vi fick tillochmed en liten pumpa,  nu när det är halloween och allt. :)


Längtar efter flytten!

Kan det bli värre än att grannen spelar skitmusik på högsta volym?
- Ja
Att hon sjunger med precis lika högt och falskt...


Ska bli så skönt och flytta!

Mitt i allt elände:



En låda fylld med Tessans goda sushi. Hon ringde och sa att det kommer ringa på dörren nu. Vänta 10 sekunder och öppna sen så står där en överraskning. Haha.. Så sött att alla är helt rädda för oss..

Syrran fick hjälpa oss igår med smör och chips och Jacobs mamma med mat idag. Alla är så gulliga och hjälper till med allt. TACK! Det får oss och känna oss lite mänskliga i allafall :)

Jag lägger detta inlägget i kategorin vardagsmys, för det är precis sånt här som förgyller vardagen! ♥

Svinis har kommit till oss...

Då var det bekräftat. Min kära sambo har fått svinis. Och jag har fått en släng av hosta/ont ihalsen och huvudvärk. Vilket resulterade i att jag fått pencillin i förebyggandem syfte för att inte få svinis. Jag har inte heller haft feber vilket min sambo har haft. Det är ett bra tecken, för mig.. :) Vi klarar oss. Förutom att vi är inlåsta i lägenheten. Vi får inte träffa någon. Jacobs snälla mamma kom med 3 kassar mat. Kött, soppa, grönsaker, godis, tidningar, en film.. Massa bra o ha saker! We Love! Hon satte det nere i trappen så gick vi och hämtade kassarna när hon hade gått. Haha.. Man känner sig som en apa i bur.
Snart kommer syrran och hämtar ett papper som ska in till mäklarna. Jag får sätta det i tidningsstället, stänga dörren och be henne springa fram o ta det. :)

Frukost!

Efter lite slö tittande på  datorn tänkte jag gå ut och göra frukost. Ska nog baka scones och koka ägg, EKOlogiska ägg. Det ni!

Vintertid

Idag ska vi ju ställa om klockan. En timme bakåt ska man dra tiden. Skönt då jag vaknade precis, och trots att jag sovit länge idag så blev ju bara klockan nio. Då fick jag en extra timme till att rensa lite här hemma innan jag åker iväg till mamma igen.
Jag var där till sent igår kväll. Vi rensade garderberna på ovanvåningen från klockan 14.00 till ca 21.00! Där var en del att ta tag i..Idag ska vi försöka ge oss på garaget. Det är ingen lätt uppgift. Men en riktig utmaning :)

Hoppas ni får en skön söndag mina vänner!


Min fina hortensia (i ett väldigt rosa ljus?)

Det är aldrig fel med MJ på morgonen!

http://open.spotify.com/user/jennygrafstrom/playlist/1bqSpHbweAYd1TRLkCEYXp


Vi har alltså köpt hus :)

I torsdags blev det klart att vi ska köpa hus! Efter en lång besiktning och överläggning om priset så kom vi tillslut överrens om ett beslut som passar både oss och säljarna. Det ska bli så roligt och vi längtar så efter att få sätta tänderna i detta stora projekt som nu väntar oss. Men det känns fortfarande lite overkligt att vi ska flytta till ett hus. Det är riktigt mycket vuxen poäng på det.. :)
Förhoppningsvis får vi huset så fort som möjligt. Men dit säljarna ska flytta till har dom inte tillträde fören i februari. Senast februari är det vårt. Sen väntar en stor renovering. Så mamma och pappa, får vi bo hos er? ;) Såklart ligger ju huset inte mer än 2 kvarter från min föräldrar. Måste ju ha nära hem. ♥ Hihi..
Detta är ju det största köpet man gör i livet så det är klart lite nervöst. Men vi kommer fixa detta galant!
På ett sätt är det ganska skönt att det inte är fören i februari. Så att man har god tid på  sig före att kolla vitvaror, kakel, klinkers, färg, möbler. Då har man en chans att beställa i tid oxå så man slipper alla  långa väntetider som kan uppstå annars. Och att kanske få in ett bygglov oxå. Enligt ryktena så tar det 5 månader innan det går igenom..
På onsdag skriver vi papperna.

Mi Casa es su Casa ♥


Fantastiskt kul!



Det är så fantastiskt kul med ICA reklamerna. Måste ha lite sånt här mitt i all spänning ;)

Besiktning pågår

...


Lägesrapport:

Efter att ha Jacob hade pratat med mäklaren och fått luddiga svar för 3:e gången bestämdes att vi skulle göra en besiktning idag. Jag tror att det betyder att dom har godtagit vårt bud och nu ska vi göra besiktningen för att kunna bestämma om vi ska ha huset eller ej. Men då allt är väldigt luddigt just nu är det alltså inget som är klart och vi har inte ritkigt förstått vilket läge vi är i riktigt. Det enda vi med säkerhet vet är att det är besiktning i dag 16.30

Sen får vi se vad som händer..


FYI:

Jag vet att ni är många som sitter och håller tummarna för oss. Så... 

Mäklaren har ringt.

Hon ska träffa säljarna ikväll och diskutera. Vi skulle få ett besked i morgon. Fortsätt håll tummarna! TACK!

The Secret

Believe and you shall receive!


Tv när JAG vill

Jacob har ju köpt ett comhem paket där man kan spola tillbaka, välja program osv.. Jag ratade ju paketet från början. Men nu sitter man här och kollar på idol från igår. Kanske inte är så dåligt ändå.
Jag tror jag har en favorit där redan. Jag gillar Mariette. Hon är grym!


Gårkvällen...

... börjades såhär.






Vi hade en trevlig kväll med lite olika ölsorter som vi provade på, bedömde och drack ur. Givetvis åt vi vinnarburgaren, lika god som vanligt. Jag tyckte ju bäst om dom lite ljusare ölen. Bedömmningarna för den mörka ölsorten var: som att slicka på en enkrona, dricka köttfondue, smakar mest fiskrens. Så inga höga poäng från mig där..

Ikväll är min älskling ute med fotbollgänget och jag ska ta mig till Tess och hjälpa henne så gott jag kan med förberedelserna inför morgondagen, då hon ska vara i Alnarp och visa hur duktig hon är!

Skön lördag!


P.S i love you

Tack syrran för din fina kommentar igår. Jag litar fullt ut på detta nu!


Försöka och skriva om något annat...

Jag måste komma ut ur min hus-koma och skriva om något annat än huset nu. Men eftersom mina tankar hela dagarna går till just huset så är inte inspirationen på topp. Varken här, på jobb eller hemma. Jag är så spänd inför visningen i helgen. Tänk om det inte kommer någon? Tänk om ingen annan lägger ett bud. TÄNK OM VI FÅR DET! Jag vill så gärna. Lova att ni tänker positiva tankar om att vi ska få det nu.

Ikväll ska vi ha ölprovning på jobbet. Med ALAs vinnar burgare som han vann i Hamburgar SM tidigare i somras. Det ska bli smarrigt! Vi har redan haft turen att smaka den en gång tidigare, och den är mumsig. Ölen ikväll inspireras av det stora USA landet. Ska bli trevlig och testa.

Fick sköna hem av mammi igår. Mycket fint i tidningen. Bla lite inspiration från Lexingtons grundare, och VDs egna hus. Älskar den stilen!


I mitt huvud idag..

Jag vill ha huset, jag vill ha huset, jag vill ha huset, jag vill ha huset, jag vill ha huset...


I mitt huvud:

Huset, huset, huset, huset, huset, huset, huset, huset, huset, huset, huset, huset, huset...

Huset.

Vi har lagt ett bud.


Pirrigt..

Nu är det bra pirrigt..
Det är visning, idag, halv fem...
Någon som vet hur det är med fjärilar i magen räck upp en hand...

M och N

I fredags var vi hembjudna till M & N. Vi hade inte träffats sen dom kom hem från Spanien. Så det var kul att ses igen! M hade lagat en såå god pasta rätt med  soltorkade tomater, creme fraice, kräftstjärtar och räkor. Mums! Sen gjorde jag efterrätten. Det blev den här. Var så längesedan vi åt den. Så det var smaskens! 

 
Testade att göra äppeljusen som M fick i värdinne present istället för blommor den här gången. Och det blev riktigt mysigt. Håller ju inte speciellt länge. Men det är kul så länge det varar. :)

Äntligen måndag!

Har gått upp i tid idag och sitter faktiskt i soffan (utan soffbord..) och dricker en kopp te. Ska snart ta mig till jobbet.
Dom flesta fasar för måndag morgon. Inte kunna ligga lite längre i sängen och dra sig och behöva ta sig till jobbet igen. Men jag tycker det är ganska skönt med måndag. Vi har vår måndagsfrukost på jobbet, så det är ju alltid något att se fram emot. Och jag gillar en ny start på veckan. Med nya möjligheter att göra något bra!
Denna veckan ska jag vara duktig och cykla till jobbet. Inte ta bilen för och köra 5 min.. Det är faktiskt dåligt av mig.

Den här veckan kommer det förhoppningsvis att hända en massa roliga grejer. Speciellt en grej...
Vi ska kolla på hus! Ååå vad jag hoppas! ♥

See you at work!




I fredags klistrade vi på adressetiketter, skrerv ut inbjudningar, kuverterade och frankerade 400 inbjudningar till ett event vårt jobb ska hålla i november. Det var många kuvert vill jag lova! Men vi jobbade ihop som ett bra team och fick iväg nästan alla i fredags.

Godmorgon söndag!

En trött Jenny vaknade för en liten stund sedan. Skönt att man kan sova länge på helgerna! Jacob gick ut en stund igår efter fotbollen, men kom inte hem speciellt sent. Dock blev det en tuff natt med lite armbågar i huvudet och brutala snarkningar emellanåt. Nåja..
Idag blir det nog lite nerslipning av soffbord och olja det hemma hos mamma och pappa. Det skulle ju egentligen varit gjort för ett bra tag sedan. Men det är ju som det är.
Då blir det nog en sväng bortom ett hus som vi sett ute på hemnet oxå. Ska bli kul att se!

Nu blir det söndagsfrukost!

Kanske den här?

Börjar fundera på om jag kanske ska ta denna efterrätten ikväll istället:

Gino
Päron
Banan
Persika
Hallon
Apelsin
Vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader
Skala/rensa frukterna
Lägg upp frukten i skålar, eller i en stor ungsform
Sätt in i ugnen ca 5-7 minuter tills chokladen börjar smälta

Fredag, fredag, Fredag!

Äntligen fredag! Laddar för en stressig dag på jobbet med rostmacka och tonfiskröra. Vi är bara 2 som sitter i first line idag. Så det gäller att ladda med lite energi.
Skulle egentligen åkt till frisören på lunchen, men hon ringde och var sjuk. Så jag får ta det i nästa vecka. Perfekt då jag istället kan sitta i lugn och ro på lunchen, kanske tillocmed ta en liten promenad. Det är ju så fint väder idag!

Ikväll ska vi träffa M och N, äta lite god mat och umgås. Jag och Jacob ska stå för desserten, och jag funderar på att göra den här:


After Eight päron
1 burk konserverade päron
1 paket After Eight
Vaniljglass

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg päronen i en ungsform. Placera en after eight på varje päron.
Sätt in formen i ugnen i ca 5-10 minuter.
Servera med vaniljglass


Hinner säker ångra mig flera gånger innan dagen är slut ;)

Ha en skön fredag!

En härlig höstdag!

Dagens väder är ju inte speciellt lockande. Men i tisdags hade vi ju riktigt fint väder. Det var tillochmed varmt ute. Jag och ABR var ute och gick en lång runda på lunchen i parken. Det var så härligt!
Men när man vaknar och det är mörkt ute som om det vorde december är man inte så sugen på o stiga upp.

Ikväll kanske det blir en prommis (om det inte börjar regna vill säga.)




Nya Naglar!

Nu har Tessan fått fina naglar. Det var skoj att sitta och pyssla med det igen, och dom blev jättefina på henne. Hon kommer vara så fin på lördag som brudtärna i kyrkan! Jag hoppas jag kommer och kan vara med och titta i kyrkan. Hon har ju sytt upp sin klänning själv som hon ska ha på  sig. Tvekar inte en sekund på att den kommer vara superfin!



Stressig dagar!

Hinner inte med att skriva så mycket. Dom sista dagarna på jobbet (läs fredag, måndag och idag) Har varit full rulle från 8-17. Måste gå igenom alla mina anteckningar och se så jag inte missar något nu.

Igår kom jag iväg och fick bytt en mjölkkaraff (so jag redan hade en av) som jag fick i födelsedags present.Jag bytte till kopp och fat i samma serie. Så nu har jag 6 koppar med fat till min finservis! Dessutom kom jag äntligen iväg till banken som jag skulle ha gjort för typ 1 månad sen. Så det känns skönt att ha blivit av med dom två to do sakerna.

Snart är det lunch. Jag ska dela fiskgratäng med söta Anna idag. Extra stort hjärta till henne ♥


Mina fina koppar har nu blivit 6 stycken! Som jag fick i 25 års present av mina kära vänner!

Lördag!

Dagen började med en liten shoppingtur med mamma här i Lund. Det inhandlades en jacka från Barbour  med presentkortet jag fick av Jacobs föräldrar i julas, en blomsterslinga till STO på jobbet och lite fika.

Vi bestämmde oss sen för att åka en snabbis till IKEA, och det gick verkligen snabbt! Vi var där nog i 15 minuter totalt. Men där var knappt någonting kvar. (IKEA ska öppna nytt vid svågertorp snart) Jag skulle köpa ytterligare en till CD hylla som vi kan ha våra böcker och dvd skivor i. Så det var snabba ryck upp och kolla vilken gång och hylla den skulle ligga på nere på lagret, en snabb sväng inom blommor/korgar/vaser/ljus avdelingnen utan lycka. (Skulle ha 2 korgar att lägga våra halsdukar, mössor, kepsar och liknande på hatthyllan) Men jag får köpa det när dom flyttat till det nya istället. Vi fick i allafall med oss CD hyllan som vi skruvade ihop och sätte på plats. Eller nästan i allafall... Givetvis var där en comhem dosa som satt ivägen. Så Jacob fick  såga  bort  en bit av hyllan för att den skulle komma in. Men nu står den på sin plats i allafall!

Hittade impregneringspray till min väska, vill nog ta ett lager till i morgon. Men sen kan jag ha den även om inte solen skiner! Sprayade även mina stövlar en sista gång! Så nu får dom tåla lite vatten tycker jag! :)


RSS 2.0