Lyby säteri

I början av september var vi på konferans med jobbet på Lyby säteri. Det drevs av en man och fru som bodde på gården. Det var dom som stod för mat och serveringen båda dagarna. Mycket gott!
Omgivningen runt huset var väldigt mysig och inne var det gamla bevarat, glasdörrar, kristallkronor, kakelugnar, kort och gott en massa fina detaljer som var värda att fotograferas. Här är ett axplock..

 

 


Stövlarna!






Ny design!

Jag har försökt att göra en egen design (så jag oxå kan känna mig duktig att ha gjort en egen design,) än denna fina som Malin gjorde till mig. Har försökt nu några veckor när jag haft tid att fixa bilder, text och hitta rätt bakgrundsfärg. Och snart börjar den komma till liv.. nu är det bara lite smådetaljer som ska fixas. Men snälla STO på jobbet ska hjälpa mig med den sista finslipningen innan den kommer upp.




Lite hemligt måste det ju vara... :)


Hemmafru?

Efter att ha varit hemmafru (läs: varit och handlat, packat upp, tagit hand om tvätten, bäddat sängen och förberett för middag) sitter jag nu en stund i soffan och ska kolla på Idol. Och sen givetvis Hollywood fruarna. Får se vilka roligheter dom har för sig idag..

Hann inom Nova och köpte impregnering till mina nya stövlar som jag ska fixa ikväll oxå! Dom är från Bianco. Superfina! Köpte dom för pengarna jag fick i 25 års present av Jacobs mormor och morfar, och farmor så det känns skoj att dom är från "dom". Bild utlovas!

Sitter och väntar på ytterligare en hemmafru syssla.. En maskin tvätt till i tvättmaskinen.. Sen ska det lagas mat..

Välkommen måndag!

Lång tur på lunchen idag! Vi skulle till fiskboden i Lomma, men där var stängt på måndag. Så vi fick åka vidare till Annas Kök på Miljögården. Det var en väldigt god dagens. rådjursbiff med krämig rotfruktsgratäng och skysås. Mm dom har så god mat där! Tur att fiskboden hade stängt ;)

I fredags hade jag en liten överraskning till mammi. Jag tog med henne på en mini ansiktsbehanling hos MTHs flickvän Kristina på hennes salong About Skin i Malmö. Det blev en lyckad överraskning som hon behövde i höstmörkret! ♥ Efter behandlingen åkte vi hem till mamma och pappa och åt traditionell fredagsmat, bakad potatis med bacon, gräddfil och lök.

i lördags bar det iväg till Jacobs föräldrar för att fira hans pappa som fyllt år. Som alltid åt vi en massa god mat även där. På dagen hade vi hade vår egna lilla skaldjursbuffe med räkor, svenska kräftor, havskräftor och kungskrabba. Smaskigt med havets delikatesser! På kvällen åt vi oxfilé innan vi proppmätta stupade i säng!

En härlig helg med familjen!!

God natt!

Efter att ha laddat upp alla mina bilder på födelsedagspresenterna tänkte jag tvätta av mig och krypa ner och fortsätta läsa en av alla böcker jag fick låna av VAN på jobb. Förhoppningsvis läser jag klart dom innan året är slut ;)
Hann tillochmed ligga 20 minuter på min spikmatta idag vilket känns jätteskönt då min rygg inte alls vill som jag vill, eller har velat dom senaste veckorna. Somnar nog som en sten om en iten stund. Sov gott!

Men hur snäll hade jag varit då?

Med alla dom fina presenterna jag fick verkade det ju som om jag hade varit jättesnäll. Skulle jag verkligen ha så många presenter? Hade jag verkligen varit så snäll? Ja, det verkade så faktiskt. För kolla här vad som mer kom inpacketerat till mig på torsdagen...


Men mamma?! Du menar inte? Eller nä vänta, detta verkar lite för bra för och vara sant...


Eller? Har du blivit tokig? Eller nej det kan du ju inte bara ha köpt...


AAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaa det är inte sant! Jag har fått min egna Mulberry Bayswater! Och det är den underbaraste, finaste, vackraste och bästa väskan någonsin! Den kommer följa med mig överallt i många, många, många år! Tack underbara föräldrar som skämmer bort mig hela tiden!! Ni är på tok för bra!

Men slutade det där då?
Nej, på morgonen vaknar jag med ett paket från min käraste som såg ut såhär...

Men vad är det här då?! Det kan väl inte...?


JO! Jag fick ett armband från Hermés, som min älskling hade varit över i Danmark och köpt. (För att butiken på NK i Stockholm inte hade varit speciellt trevliga eller tillmötesgånde när han ville handla därifrån..)

Jag blev så överrumplad av alla fina presenter jag fick, och alla fina sms, hälsningar på facebook och mejl! Tack alla som firade mig på min 25 års dag! Ni är bäst!

Äntligen!

Nu har jag äntligen haft tid att sätta mig ner och ladda upp bilder på alla mina fina presenter!! Enjoy! Åter igen, tusen tack för alla fina presenter jag fick! Jag är så glad för allt!


Fina prinsessljustakar från Tessan och Padde. (är redan invigda:)


Rörstrandskopparna, Kurbits, som ska vara våra finkoppar vid kalas och middagar!

Från Karin, Elias, Samuel, Julia, Strumpan &
Malin, Niklas, Karro och Stoffe


Ett Thomas Sabo smycke? I think so....


Ett fint litet rosa läppstift från Sanna, Fidde, Björn och Christine


Mattan från Pappelina fick jag av  Jacobs föräldrar

Svårt att få färgen rätt på foto. Men den är lite guldmetallic och offwhite i stjärnorna.


Årets gosigaste stickade sjal fick jag av Sofie och Pierre


och väskan förstås!


Jag hade redan hunnit glömma att jag önskat mig det här fina halsbandet från Kum Kum av syrran och Anton. Så jag blev dubbelt så glad när jag öppnade paketet! Oxå svårt att fota så att det gör rättvisa på färgen. Men det går åt lite mer gammelrosa/pärlemo i tonen. Superfint!




En härlig scrub för att kunna få igång blodcirkulationenoch få bort (?!) celluliterna. Härlig är den i allafall! :)
Från mammi och pappi.

Vilka fina saker jag fick! Jag uppskattar allt lika mycket och blir glad igen nu när jag såg alla bilderna! haha

Kaffe

Säkrast att jag får i mig en hel del sånt här idag. Annars somnar jag nog mot tangenterna.. Zzz..


Goood Morning!

Skulle ha fotat alla fina presenter jag fick. Men jag hann bara fota det jag fick av mamma och pappa i morse. Plus att jag glömde sladden till kameran.. Så jag får lägga upp det ikväll.

Var ute och gick med syrran igår. Blev lite sent, och mörkt(!), sen fick vi rusa hem för att se Hollywood fruarna. Det var ett patetiskt program! Vad trodde dom egentligen om sig själva? Jag satt helt förbluffad när programmet var slut och hoppas att det bara är ett skämt! För det var det blåstaste jag har sett på länge..

25 år ♥

Vilken bloggtorka det har varit! Kanske beror det på att jag har ju haft fullt upp med att fylla 25!! :)

I torsdags väcktes jag av en skön stämma och ett fint litet paket! Jovars har man varit snäll alltid! och inte lite snäll heller! (Det gäller tydligen inte bara att vara snäll till jul längre)

Efter att ha hängt kvar på jobbet till klockan 15.00 åkte jag iväg till mina kära, kära föräldrar för att förbereda inför kvällens bestyr med min och Jacobs familj. Jag bjöd på recept tagna härifrån, kycklingspett, pastasallad med tomat, rödlök, babyspenat och fetaost. Serranoskinka med mozarella, tunnbröd med pepparrots creme chesee och lax samt grönsallad! Givetvis blev det ju prinsesstårta till efterrätt! Och vilka fina presenter jag fick! Jag blev så bortskämd att jag inte kunde ta åt mig allt. (vilket var härligt, då jag morgonen därpå öppnar ögonen och ser på det finaste jag sett på länge, bortsett från han som låg vid sidan om mig)

På fredag efter födelsedagsfikan på jobbet (budapest tårta, som egentligen skulle vara hemmagjorda kanelbullar men vår "lunda"mormor var sjuk..) bar det iväg till föräldrarna igen där det sotd partytält uppställt. Snälla syrran och snälla mamma hjälpte mig att duka och dekorera. Blandade ihop lite sangria och när klockan var 19.00 trillade mina fina vänner in. Och gissa om dom skämmde bort mig oxå? Hur ska jag kunna gå tillbaka till en vanlig vardag när man blivit bortskämd på detta viset nu? ;) Vi hade en jättetrevlig kväll (hoppas jag alla tyckte?!) med god mat, dock lite för lite kött, god tårta som Malin hade varit urgullig och bakat! och den var såå god! Som

Givetvis lägger jag upp en massa bilder på alla mina fina saker och härliga vänner från helgens bestyr!

Pyssel?

Som sagt så är inbjudningskorten klara. Men jag har börjat fundera på om jag ska börja göra placeringskorten? Kanske är lika bra att börja med dom, annars sitter jag säkert där kvällen innan och knåpar ihop något som inte blir bra.. Allt måste ju matcha :)
När Jacob kommer hem sen tänkte jag att det blir köttfärsspett i ugnen. (Heter det så?) Sen kanske tillochmed lite utrensning. Är egentligen på rens humör. Kanske ska ta en sväng till i garderoben nu sen jag och Syrran gjorde det för några veckor  sedan.  Då kanske man kan plocka bort dom kläderna som man skulle ha kvar för "att det kan vara bra och ha en dag" kläderna nu. Vi får se vad jag orkar med!

Inbjudningskorten är klara!




Blå Båten

I går var jag och min finaste på Blå Båten i Malmö. Annordnat utav en av mina arbetskamrater. Det var super trevligt. Och som en överraskning för mig var det ju allsång oxå! Kan det bli bättre? Alla hade tagit med sig lite picknik som vi satt och åt. Mysigt! Blev tidig hemgång då mitt lilla fotbollsproffs skulle spela match idag. Roligt att Jacob träffade några av mina arbetskamrater i går oxå. Det 18:e är det kräftskiva för hela slanten på jobbet. Ser jag fram emot!

 

 


Dagens!

Haha jag tycker det är så sjukt kul. Ang. inlägget under.. Antingen måste jag vara sjukt hatad, eller så är det mina värsta fiender som läser bloggen som inte vill lägga ett avtryck.. för det har varit inne lika mycket folk idag som alltid. Men ingen som har skrivit något. Haha Det här måste vara dagens!

Vem är ni? :)

En sak som jag har tänkt på är att det hade ju varit roligt att veta vem det är som är inne och kollar på min blogg. Jag ser ju att det är flera stycken, men inte så många som kommenterar.. :( Kan ni inte göra ett litet avtryck i kommentarerna här så jag vet vem det är som läser. Jag kan ju gissa att flertalet är mina vänner. Men det hade varit kul och veta. Så.. Leave a stamp

1 September 2009

Idag är det 9 dagar kvar tills jag fyller 25 år! Jag längtar! Härligt att bli 25! Den 11:e ska jag ju ha min 25 års fest med alla mina fina vänner och fira med min familj på min dag.
Lika bra är det ju att syrran ♥ fyller år dagen innan sådet är en massa fest som väntar!
Funderar på och ha en liten afternoon tea med tjejerna från jobbet veckan efter oxå. Lite svårt att bjuda alla till festen, men vill klart fira med dom oxå! Vi får se vad jag styr upp där ;)

På lunchen bär det av till Nova för att se om jag hittar något fint att ha på mig på festen. Samt kuvert till inbjudningskorten som jag fortfarande inte fått ut... :)


RSS 2.0